Delen Printen E-mail

Op donderdag 30 mei jl. vond het webinar plaats met als titel ‘How to change Usability from a law enforced cost item into a Value-Added Asset?’. Tijdens dit webinar werd de groeiende aandacht voor Usability en digitale toegankelijkheid in softwareontwikkeling besproken. Het belang van goede Usability en digitale toegankelijkheid werd behandeld, waarbij verschillende aspecten zoals User Experience (UX) en Accessibility aan bod kwamen.

Volgens de planning van de Europese Commissie zal op 28 juni 2025 de nieuwste update van de European Accessibility Act (EAA) van kracht worden. Deze wet vereist dat e-commerce bedrijven hun digitale diensten toegankelijk maken. Dit houdt in dat alle digitale producten moeten voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1 (AA)). E-commerce bedrijven omvatten verschillende entiteiten, zoals nieuwe websites, verkoop van digitale producten en diensten, advertentieplatformen, mediadiensten en/of telecommunicatiediensten. Bedrijven die niet aan deze richtlijnen voldoen, riskeren vanaf dat moment maatregelen, waaronder boetes.

Polteq ziet het naleven van de WCAG niet slechts als een einddoel op zich. Er schuilt namelijk aanzienlijke waarde in goede Usability. Digitale toegankelijkheid – en breder gezien, Usability – is niet alleen “maatschappelijk verantwoord”, maar ook onderscheidend en commercieel aantrekkelijk. Het is naar schatting mogelijk om circa vier miljoen Nederlanders beter te bereiken door je website of mobiele app toegankelijker te maken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat toegankelijke websites en/of apps al snel 15% meer conversie kunnen opleveren. Bovendien heeft het optimaliseren van Usability en digitale toegankelijkheid direct een positief effect op ‘Search Engine Optimisation’ (SEO).

Dit bood voldoende voordelen voor Polteq collega’s Linda Vreeswijk (Testexpert en Trainer), Wim ten Tusscher (Testarchitect en Trainer), Remco Neve (Accountmanager) en Robin Oduber (Manager Technologie & Business Development) om je mee te nemen in de wereld van Usability en digitale toegankelijkheid. We behandelden daarbij verschillende vragen en onderwerpen, waaronder:

 • wat is het belang van Usability (en -aspecten) binnen de hedendaagse softwareontwikkeling?
 • wat houdt de naderende nieuwe update van EEA en WCAG in?
 • wat is Usability en waar bestaat het uit (korte terugblik op webinar 25 mei 2023)?
 • van operationale kostenpost naar Usability als investering: het Polteq Usability model;
 • hoe kan Polteq je helpen met het verbeteren van Usability en EAA/WCAG Compliancy?

 Voor wie is het webinar bedoeld?

Dit webinar is interessant voor iedere stakeholder die betrokken is bij de ontwikkeling en het beheer van digitale dienstverlening, zoals (web)apps, bedrijfsapplicaties en/of overige digitale toepassingen. Dit geldt zowel voor professionals binnen een team als voor een gehele organisatie, bijvoorbeeld Business en/of IT-managers, alsook professionals met een directe rol in software ontwikkeltrajecten zoals product owners, scrum masters, developers, testers, informatieanalisten en designers.

De replay van het webinar is hier te zien.

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!