Delen Printen E-mail

Een interview met William de Groot. Hij was een van de deelnemers aan ons Traineeship Software Testen en startte in september 2021. Hoe kwam hij bij ons terecht en vooral: hoe bevalt het hem als junior software testengineer?

William, kun je iets vertellen over jouw achtergrond? Welke opleiding heb je gedaan?
“Ik heb Sportmanagement gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en daarna nog Eventmanagement aan de HAN Nijmegen. Na mijn opleiding ben ik eigenlijk een beetje blijven hangen in mijn studentenbaan in de logistieke food sector en daar ben ik doorgegroeid naar leidinggevende. Na vijf jaar merkte ik echter dat ik niet meer, of in ieder geval te weinig, werd uitgedaagd. Ik ben me toen gaan verdiepen in andere branches, waaronder de IT. De wereld van IT oefende altijd al een grote aantrekkingskracht op mij uit. Die nieuwsgierigheid werd nog aangewakkerd in mijn vorige baan, waar we de beschikking kregen over een applicatie die niet, of in ieder geval niet goed genoeg, getest was. Ik ben toen samen met mijn team de applicatie zelf gaan testen en heb de issues en verbeterpunten teruggekoppeld aan de developers. Dit testen beviel me zo goed, dat ik ben gaan zoeken naar de mogelijkheden voor een carrièreswitch naar de IT. Na wat zoeken op internet stuitte ik uiteindelijk op de vacature van Polteq: het Traineeship Software Tester. Deze vacature sloot goed aan bij wat ik zocht en ambieerde en zodoende ben ik in september bij Polteq gestart als trainee.”

Hoe heb je het traineeship ervaren? 
“Wanneer je studententijd ver achter je ligt, zoals in mijn geval, is het wel even aanpoten. Ik moest weer even in de ‘studie-mindset’ komen, maar de interne opleiding van zo’n zeven à acht weken is goed te doen, ook zonder IT kennis. De trainers begeleiden je goed en loodsen je door het proces heen. Ze geven veel feedback, maar staan ook zelf open voor feedback om de lessen te verbeteren. Verder is het erg dynamisch, je leert in korte tijd allerlei verschillende dingen die je nodig hebt in het werkveld en je doet heel veel kennis op.”

William de Groot

William de Groot, deelnemer aan het Traineeship Software Tester in september 2021.

Hoe zou je de sfeer bij Polteq omschrijven?
“Ik kreeg eigenlijk al heel snel het gevoel dat ik collega was van alle andere Polteq medewerkers. Twee weken vóór de eerste dag van het traineeship werd ik zelfs al uitgenodigd voor een regioborrel en zo had ik ook het geluk om na één maand al naar het jaarlijkse Polteq feest te mogen. Verder zijn de trainers en mijn unitmanager Bjorn van den Brink erg prettig in de omgang, waardoor je je snel op je gemak voelt binnen de organisatie.”

Denk je dat iedereen, vanuit alle studierichtingen, aan het traineeship kan meedoen?
“Ja, dat denk ik wel. Het gaat er voornamelijk om hoe je als persoon bent. Als je snel dingen oppakt en goed feedback kunt verwerken, dan zit je goed.”

Kun je het traineeship aanbevelen aan anderen?
“Jazeker! Ik heb ondertussen al een paar kennissen het advies gegeven om eens naar het traineeship van Polteq te kijken.”

Wat vond je het leukste aan het traineeship?
“Ik vond eigenlijk alles wel leuk, maar de leukste onderdelen waren de praktijkdagen, waarbij je “echte” praktijkgevallen kreeg om te testen. Bijvoorbeeld een Lego Mindstorms ‘karretje’ dat een stofzuiger voorstelde die natuurlijk vol ‘bugs’ zat en die wij moesten vinden en oplossen.”

Hoe was je eerste opdracht? Had je het gevoel dat je goed voorbereid ‘de praktijk’ in ging?
“Ja en nee. Tijdens de interne opleiding leer je van alles, maar dat is eigenlijk pas de basis. Je leert het uiteindelijk pas echt in de praktijk. Daar word je trouwens vanuit Polteq goed bij begeleid en meestal word je bij jouw eerste opdracht bij Polteq collega’s geplaatst, zodat je altijd bij iemand terecht kunt met vragen.”

Hoe is het nu als junior testengineer? Wat vind je het leukste aspect van software testen?
“Ik vind vooral de dynamiek erg leuk. Ik ben terechtgekomen in een agile team bij een bedrijf dat software oplossingen ontwikkelt en levert. Mijn team werkt aan een web-based backoffice en een app. Hierdoor test ik veel verschillende dingen, wat het werk afwisselend en leuk maakt.”

Wil jij ook testengineer worden? Meld je dan snel aan. Wij leiden je op! Op 10 januari starten we met een nieuw traineeship. Wij zoeken zowel Belgische als Nederlandse kandidaten. Komt januari te vroeg voor jou? Ook in mei en september 2022 organiseren we traineeships.

Interview met William de Groot: van de foodsector naar de wereld van IT

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!